Zimowe warsztaty dla studentów programu Erasmus+ wraz z kierunkiem Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności
11 grudnia 2017Studenci III roku BiPŻ zaprosili studentów z programu Erasmus + w PANS na kawę/herbatę z ciastkiem oraz warsztaty cukiernicze i browarnicze. Naszym gościem był również Prorektor ds. rozwoju i współpracy dr Sławomir Solecki. Dziękujemy za obecność, było nam niezmiernie miło!
Nasi goście mogli zapoznać się z produkcją wyrobów ciastkarskich oraz z procesem warzenia piwa. Warsztaty cukiernicze koordynowała dr inż. Greta Adamczyk, natomiast warsztaty browarnicze mgr inż. Danuta Olejarka wraz ze studentem III roku BiPŻ – p. Krzysztofem Miśniakiem.
Przygotowaniem tradycyjnego piernika zajęli się oczywiście studenci BiPŻ, ale włączyli również w pracę panów z Turcji, którzy w bieżącym semestrze goszczą na naszym kierunku.
Sponsorem surowców browarniczych był sklep ALEPIWO.PL – serdecznie dziękujemy za współpracę!
Winter Workshops for Erasmus students with Food Engineering
Students of the third year of BiPŻ invited students from the Erasmus + program at PANS for a cup of coffee / tea with biscuits as well as confectionery and brewing workshops. Our guest was also Vice-Rector for Development and Cooperation, Sławomir Solecki, PhD. Thank you for your presence, we were very pleased!
Our guests could familiarize themselves with the production of pastry products and the process of brewing beer. Confectionery workshop was coordinated by Greta Adamczyk, PhD, while brewing workshops by Danuta Olejarka, MSc. with a student, Mr. Krzysztof Miśniak.
The preparation of the traditional gingerbread course was taken up by the students of BiPŻ, but also included students from Turkey who are visiting us in the current semester. The sponsor of the brewing raw materials was the ALEPIWO.PL store, thank you for your cooperation!
tekst i fotografie: dr inż. Greta Adamczyk