I Konferencja naukowa studentów, doktorantów i młodych naukowców
6 czerwca 2024Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Przemyślu
oraz
Instytut Technologii Żywności i Żywienia
Uniwersytetu Rzeszowskiego
mają zaszczyt zaprosić na
I Konferencję naukową studentów, doktorantów i młodych naukowców
„Foodinio Conference – Innowacje Technologiczne”
która odbędzie się
10 czerwca 2024 r. w Przemyślu
CEL KONFERENCJI:
Celem I Konferencji naukowej studentów, doktorantów i młodych naukowców „Foodinio Conference – Innowacje Technologiczne”, organizowanej przez Państwową Akademię Nauk Stosowanych w Przemyślu oraz Instytut Technologii Żywności i Żywienia Uniwersytetu Rzeszowskiego, jest:
- Promowanie innowacji technologicznych ze szczególnym uwzględnieniem gospodarki żywnościowej w tym produkcji, obrocie i marketingu bezpiecznej żywności.
- Stworzenie platformy dla studentów, doktorantów i młodych naukowców do prezentacji swoich badań i wymiany doświadczeń i innowacyjnych pomysłów.
- Wspieranie współpracy między uczelniami i instytutami naukowymi w celu rozwoju innowacji technologicznych.
- Inspiracja do dalszych badań i innowacji w gospodarce żywnościowej.
Formy Prezentacji
Zgłoszone prace będą prezentowane w formie referatów (do 12 min) oraz posterów (w formie papierowej). Obydwie formy prezentacji mogą być przygotowane w języku polskim bądź angielskim.
Organizatorzy zastrzegają sobie prawo wyboru referatów w przypadku dużej ilości zgłoszeń.
Komitet Naukowy | Komitet organizacyjny |
dr inż. Grzegorz Dzieniszewski, prof. PANS Przemyśl -przewodniczący Komitetu Naukowego dr inż. Wioletta Tomaszewska-Górecka, prof. PANS prof. dr hab. inż. Grażyna Jaworska prof. dr hab. inż. Mariusz Witczak dr hab. Ireneusz Kapusta, prof. UR dr hab. inż. Barbara Krochmal-Marczak, prof. PANS Krosno dr inż. Greta Adamczyk dr Magdalena Marchel dr inż. Karolina Pycia dr Elżbieta Radochońska-Wasiewicz | mgr inż. Krzysztof Wojciechowski – przewodniczący komitetu organizacyjnego dr inż. Paweł Hanus dr inż. Kornelia Jaworska-Tomczyk Kamila Prochaska Grzegorz Dańko Marcin Mazepa |
TERMINARZ
Zgłoszenie uczestnictwa do 31.05.2024 r.
Konferencja 10.06.2024 r.
MIEJSCE OBRAD
Instytut Nauk Technicznych
ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 1 E
37-700 Przemyśl
RAMOWY PROGRAM KONFERENCJI
10:00 Oficjalne rozpoczęcie konferencji
10:15 Wykład plenarny
10:45 Sesja I
10:45 Marcin Mazepa – Wykorzystanie dronów w procesach monitorowania warunków produkcji żywności
12:00 Przerwa kawowa / sesja posterowa
12:45 Sesja II
14:30 Oficjalne zakończenie konferencji
15:00 Zwiedzanie Przemyśla